Allround Barber

Allround barber in 20 weken!

B Academy is de allerbeste plek om je succesvolle carrière als barber te starten. Na het volgen van de cursus Allround Barber heb je alle kennis van een supergoede barber in huis en ben je op de hoogte van de laatste trends. Door ons exclusieve lesmateriaal in combinatie met de zeer praktijkgerichte lessen doe je veel ervaring op en zet je een ijzersterke basis neer.

SIDE NOTE: Wil jij toch liever ook een MBO-diploma? Vraag dan naar de mogelijkheden!

Tijdens de barberopleiding

We nemen je 20 weken lang mee in de wereld van een barber. Je wordt opgeleid door gepassioneerde educators die werkzaam zijn in het vak, zodat jij altijd de laatste technieken aangeleerd krijgt. Geen fan van theorie en ben je op zoek naar en praktijkgerichte barberopleiding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Je krijgt van ons alleen de essentiële theorie, omdat wij geloven dat je het allermeeste leert van het gewoon doen! Barber zijn is ambachtswerk waarin jij je eigen visie en creativiteit kwijt kunt. Wij leren je het beste uit jezelf te halen op een hoog vaktechnisch niveau.

Deze onderwerpen komen tijdens de cursus allemaal aan bod:

 • A short history of barbering
 • Materials and products 
 • Advice skills for men
 • Archetypes
 • Classic haircuts; low-, medium & high fade
 • Mullet cuts & Crop cuts 
 • Pompadour-, Hardy & Peaky Blinders haircut
 • Barber shaving;  The clean shave met preshaving & hottowel technique
 • Facial features, beard shaping & beard trim 
 • Finishing and perfect blowdry techniques
 • Personal branding

Na de barberopleiding

De basis heb je in the pocket! Nu kun je in loondienst of als zzp'er aan de slag gaan in een barbershop. 

Na het afronden van de barberopleiding bij B Academy Hair heb je alle vaardigheden in huis om van je kapperscarrière een groot succes te maken!

Good to know

 • In onze opleiding Allround Barber word je opgeleid tot barber. Dit alles in 20 weken én in de meest creatieve omgeving die jij je kunt wensen. 
 • Onze studenten zijn door het hoge niveau en de goede reputatie van B Academy Hair supergewild op de arbeidsmarkt. De kans is dus groot dat jij al een baan hebt, voordat je je opleiding bij B Academy Hair afrondt!
 • Onze studenten hebben allerlei verschillende leeftijden: van 16 jaar tot volwassenen die een carrièremove willen maken. Ook als je op latere leeftijd kapper wilt worden, ben je bij ons dus aan het juiste adres! Onze enige eis: je wilt de allerbeste barber worden.
 • Kleine klassen: maximaal 16 studenten per klas
 • Het zoeken naar modellen maken we een stuk makkelijker voor jou door onze eigen exclusieve Facebookpagina voor modellen!

Belangrijke info

Tijdens de opleiding Allround Barber krijg je gedurende 20 weken, 1 dag per week, les. Een lesdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

De Allround Barber opleiding gaat op de volgende datum van start:

Amsterdam 8 maart 2024 (vrijdag)

Alkmaar 13 september 2024 (vrijdag)

Amsterdam 13 september 2024 (vrijdag)

Arnhem 12 september 2024 (donderdag)

Eindhoven 13 september 2024 (vrijdag)

LET OP! Je hebt les op Goede Vrijdag!


  Locatie:

  Amsterdam: Keienbergweg 63, 1101 GA

  Alkmaar: Kanaalkade 16B, 1811 LP

  Arnhem: Beekstraat 68, 6811 DW

  Eindhoven: Gabriël Metsulaan 1F, 5613 LC

   De lesstof is logisch opgebouwd: de volgorde van de onderwerpen die aan bod komen, is afgekeken uit de praktijk. De praktijklessen beginnen veilig, door het werken op oefenhoofden met echt haar. Al snel ga je aan de slag met het knippen van échte modellen. Daarnaast krijg je les van educators die gespecialiseerd zijn uit het barbiersvak. Zo weet je zeker dat je lesstof precies aansluit bij de praktijk.

   Deze onderwerpen komen allemaal aan bod tijdens de opleiding:

   • Materials and products
   • Advice skills for men
   • Classic men haircuts
   • Barber techniques
   • Faden, crop cut, skin fade
   • Pompadour
   • Mullet cuts
   • Facial features, beard shaping, shaving and finishing

   Het lesgeld voor de opleiding Allround Barber bedraagt €2294,-. De opleidingskosten zijn exclusief een verplichte professionele materialenkit (á €1.050,-).

   De opleiding is vrijgesteld van btw (vanwege onze CRKBO-registratie). Je kunt het lesgeld in één keer, maar ook in 3 of 6 termijnen betalen. Bij inschrijving betaal je €250,- inschrijfgeld. Dit wordt van de opleidingskosten in mindering gebracht.

   Ben je geïnteresseerd in onze opleiding Allround Barber en wil je meer weten? Schrijf je dan in voor een infoavond! Check hier de datums voor de infoavond. Toch liever online een infoavond bijwonen? Geen probleem check hier de online datums.

   Wil je eerst meer informatie? Stel je vraag door te bellen naar 020-3122060. Je kunt ons ook appen via 06-47306826 (maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur).

   Boek snel en gemakkelijk onze opleiding Allround Barber:
   1. Klik op de ‘Schrijf je in’-button.
   2. Selecteer de gewenste startdatum op de juiste locatie en kies het juiste pakket (links- of rechtshandig).
   3. Vul al je gegevens in en betaal het inschrijfgeld á €250,-.
   4. Je ontvangt een mail en een appje met daarin de bevestiging van je inschrijving.
   5. Nog geen matchinggesprek gehad? Dan plannen we dit eerst in voordat je definitief toegelaten bent. In het matchinggesprek kijken we of je de juiste motivatie hebt om te starten bij B Academy Hair. Aan het einde van het gesprek laten we je weten of je bent toegelaten. Pas na deze stap ben je definitief ingeschreven en is je plekje gereserveerd voor het aankomende schooljaar. We laten per klas maximaal 16 studenten toe.
   7. Welkom bij B Academy Hair!

   Oeps! Het kan zijn dat de bevestiging van je inschrijving in je spam is terechtgekomen… Niet ontvangen? Neem dan Geef ons dan een belletje en we zorgen ervoor dat je de bevestigingsmail alsnog ontvangt.

   Klaar om je in te schrijven?

   Laten we van start gaan met jouw Allround Barber avontuur!

   Betaalopties

   Optionele producten

   CRKBO geregistreerd

   CRKBO geregistreerd

   B Academy is een CRKBO-geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Onze onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen en cursussen vrijgesteld van btw.