The Advanced Hairstylist

Advanced Hairstylist in een half jaar!

Onze particuliere kappersopleiding The Advanced Hairstylist is de allerbeste opleiding om je succesvolle carrière als kapper te laten groeien. Heb je een kappersopleiding op minimaal mbo-niveau 2 afgerond, maar voel je dat je nog kennis en technieken mist? Onze halfjaar durende opleiding biedt de perfecte aanvulling. Na het volgen van deze half jaar durende opleiding heb je veel kennis van een kapper in huis en ben je op de hoogte van de laatste trends. Door ons exclusieve lesmateriaal in combinatie met de zeer praktijkgerichte lessen doe je veel ervaring op en zet je een ijzersterke basis neer.

SIDE NOTE: Wil jij toch liever ook een MBO-diploma? Vraag dan naar de mogelijkheden!

Tijdens de opleiding

We nemen je een half jaar lang mee in de wondere wereld van het kappersvak. Je wordt opgeleid door gepassioneerde educators die werkzaam zijn in het vak, zodat jij altijd de laatste technieken aangeleerd krijgt. Geen fan van theorie en ben je op zoek naar en praktijkgerichte kappersopleiding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Je krijgt van ons alleen de ess-entiële theorie (huid-, haar- en kleurtheorie), omdat wij geloven dat je het allermeeste leert van het gewoon doen! Kapper zijn is ambachtswerk waarin jij je eigen visie en creativiteit kwijt kunt. Wij leren je het beste uit jezelf te halen op een hoog vaktechnisch niveau.

Tijdens The Advanced Hairstylist word je getraind in de essentiële basistechnieken op het gebied van knippen, kleuren en stylen. Ook ontwikkel je je communicatieve vaardigheden en wordt er aandacht besteed aan het geven van advies. Deze lessen kun je goed gebruiken wanneer je in een salon aan de slag gaat of aan het werk gaat als zelfstandig ondernemer.

Deze onderwerpen komen allemaal aan bod tijdens de opleiding:

 1. Hair and scalp theory
 2. Cutting techniques
 3. Hair colouring Advanced
 4. Styling, blowdrying and finishing
 5. Communication and advice skills
 6. Men's grooming
 7. Classic updo's and braiding
 8. Personal branding

Na de kappersopleiding

De basis heb je in the pocket! Na deze opleiding kun je nog een schooljaar doorgaan en de Amazing Hairstylist opleiding afronden!

Na het afronden van de kappersopleidingen bij B Academy Hair heb je alle vaardigheden in huis om van je kapperscarrière een groot succes te maken!

Good to know

 1. Je hebt een mbo-niveau 2+ kappersopleiding afgerond
 2. In onze opleiding The Advanced Hairstylist word je op een hoger niveau dan de mbo-niveau 3+ kappersopleiding opgeleid. Dit alles in een half jaar én in de meest creatieve omgeving die jij je kunt wensen. Onze studenten zijn door het hoge niveau en de goede reputatie van B Academy Hair supergewild op de arbeidsmarkt. De kans is dus groot dat jij al een baan hebt, voordat je je opleiding bij B Academy Hair afrondt!
 3. Onze studenten hebben allerlei verschillende leeftijden: van 16 jaar tot volwassenen die een carrièremove willen maken. Ook als je op latere leeftijd kapper wilt worden, ben je bij ons dus aan het juiste adres! Onze enige eis: je wilt de allerbeste kapper worden.
 4. Kleine klassen: maximaal 16 studenten per klas
 5. Het zoeken naar modellen maken we een stuk makkelijker voor jou door onze eigen exclusieve Facebookpagina voor modellen!
 6. Heb je niet genoeg kappersmaterialen in huis? Geen probleem! Laat het ons weten en we helpen je graag op weg.

Belangrijke info

1. Amsterdam: 14 februari 2024 (woensdag en donderdag)
2. Arnhem: 19 februari 2024 (maandag en dinsdag)
3. Eindhoven: 19 februari 2024 (maandag en donderdag)

  Locaties:

  • Amsterdam: Keienbergweg 63, 1101 GA
  • Arnhem: Beekstraat 68, 6811 DW
  • Eindhoven: Gabriël Metsulaan 1F, 5613 LC

  De lesstof is logisch opgebouwd: de volgorde van de onderwerpen die aan bod komen, is afgekeken uit de praktijk. De praktijklessen beginnen veilig, door het werken op oefenhoofden met echt haar. Al snel ga je aan de slag met het knippen, kleuren en stylen van échte modellen. Daarnaast krijg je gastlessen van educators die gespecialiseerd zijn in hun eigen vakgebied. Zo weet je zeker dat je lesstof precies aansluit bij de praktijk.

  Deze onderwerpen komen allemaal aan bod tijdens de opleiding:

  • Basic cutting techniques
  • Hair colouring basics
  • Styling, blowdrying and finishing basics
  • Communication and advice skills

  Het lesgeld voor de opleiding The Advanced Hairstylist bedraagt €4.500,-. De opleidingskosten zijn exclusief drie oefenhoofden á €230,00.

  De opleiding is vrijgesteld van btw (vanwege onze CRKBO-registratie). Je kunt het lesgeld in één keer, maar ook in 3 of 6 termijnen betalen. Bij inschrijving betaal je €250,- inschrijfgeld. Dit wordt van de opleidingskosten in mindering gebracht.

  Ben je geïnteresseerd in onze kappersopleiding The Advanced Hairstylist en wil je meer weten? Kom dan naar een infoavond op locatie! Op de infoavond kun je rondkijken, de sfeer proeven en ontvang je natuurlijk alle info over onze haaropleidingen. Check hier alle locaties en data.

  Je kunt de infoavond ook online volgen! Komt dit jou beter uit? Klik dan hier.

  Wil je eerst meer informatie? Stel je vraag door te bellen naar 020-3122060. Je kunt ons ook appen via 06-47306826 (maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur).

  Boek snel en gemakkelijk onze opleiding The Advanced Hairstylist:
  1. Klik op de ‘Schrijf je in’-button.
  2. Selecteer de gewenste startdatum op de juiste locatie.
  3. Vul al je gegevens in en betaal het inschrijfgeld á €250,-.
  4. Je ontvangt een mail en een appje met daarin de bevestiging van je inschrijving.
  5. Nog geen matchinggesprek gehad? Dan plannen we dit eerst in voordat je definitief toegelaten bent. In het matchinggesprek kijken we of je de juiste motivatie en niveau hebt om te starten bij B Academy Hair. Aan het einde van het gesprek laten we je weten of je bent toegelaten. Pas na deze stap ben je definitief ingeschreven en is je plekje gereserveerd voor het aankomende schooljaar. We laten per klas maximaal 16 studenten toe.
  7. Welkom bij B Academy Hair!

  Oeps! Het kan zijn dat de bevestiging van je inschrijving in je spam is terechtgekomen… Niet ontvangen? Neem dan Geef ons dan een belletje en we zorgen ervoor dat je de bevestigingsmail alsnog ontvangt.

  Klaar om je in te schrijven?

  Laten we van start gaan met jouw The Advanced Hairstylist avontuur!

  Studentgegevens

  Factuurgegevens

  Betaalopties

  • Korting: € 150,00
  • Eenmalig: € 4.500,00 € 4.350,00
  • Aanbetaling: € 250,00
  • Eenmalig: € 4.250,00
  • +2% rente
  • Aanbetaling: € 250,00
  • Termijnbedrag: € 1.445,00

  Optionele producten

  CRKBO geregistreerd

  CRKBO geregistreerd

  B Academy is een CRKBO-geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Onze onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen en cursussen vrijgesteld van btw.