The Allround Hairstylist

In 1 jaar ben jij kapper

De kortste weg naar een succesvolle carrière in de kappersbranche

De kortste weg naar een succesvolle carrière in de kappersbranche

De Allround Hairstylist-opleiding van B Academy is de allerbeste plek om te werken aan je toekomst als kapper. Na slechts één jaar heb je alle kennis van een goede basiskapper in huis, weet je alles van de laatste trends en heb je een persoonlijke signature in haarcreaties ontwikkeld.

Vergeleken met andere kappersopleidingen is dit twee tot drie keer sneller. Door ons unieke en exclusieve lesmateriaal in combinatie met de zeer praktijkgerichte lessen, kun je snel een ijzersterke basis neerzetten, waarbij je ook al veel ervaring hebt opgedaan.

JAAROPLEIDING THE ALLROUND HAIRSTYLIST

VOOR WIE: Je hebt weinig/geen ervaring
DEELNEMERS: Max. 16 personen (vol=vol)
LOCATIES: Amsterdam, Alkmaar, Arnhem & Eindhoven
LESDAGEN: 2 dagen per week, van 10.00 tot 16.00 uur

Kom naar onze infoavond!

Bekijk hier alle data en locaties van onze (online) infoavonden.

TIJDENS JE OPLEIDING

TIJDENS JE OPLEIDING

Gepassioneerde educators

We nemen je 40 weken lang mee in de wondere wereld van het kappersvak. Je wordt opgeleid door gepassioneerde educators die werkzaam zijn in het vak, zodat jij de laatste technieken aangeleerd krijgt. Theorie? Neh, praktijk! Kapper zijn is ambachtswerk waarin jij je eigen visie en creativiteit kwijt kunt. Wij leren je het beste uit jezelf te halen op hoog vaktechnisch niveau.

Essentiële basistechnieken

Tijdens The Allround Hairstylist word je uitgebreid getraind in de essentiële basistechnieken op het gebied van knippen, kleuren, stylen en opsteken. Ook ontwikkel je je communicatieve vaardigheden en wordt er ruime aandacht besteed aan advies. Deze lessen kun je goed gebruiken wanneer je in een salon aan de slag gaat of aan het werk gaat als zelfstandig ondernemer.

NA JE OPLEIDING

NA JE OPLEIDING

Jouw toekomst verzekerd

Bij B Academy leer je veel meer dan alleen de technieken. Na het afronden van The Allround Hairstylist-opleiding ben je communicatief sterk, maar ook emotioneel weerbaar, oplossingsgericht en zelfbewust. De basis heb je in the pocket! Nu kun je je verder ontwikkelen om aan het werk te gaan als salonhaarstylist, ondernemer, haarstylist-vlogger, product firma ambassadeur of session haarstylist (backstagewerk). Het is volledig aan jou wat je uit je opleiding haalt. Wij helpen je met het ontdekken ervan!

Vervolgmogelijkheden

Wil je je skillset verder ontwikkelen? Je kunt doorgroeien met onze vervolgopleiding The Amazing Hairstylist. Na afronding van de B Academy-kappersopleidingen heb je alle vaardigheden in huis om je kapperscarrière tot een succes te maken!

Belangrijke info

Tijdens The Allround Hairstylist krijg je gedurende 40 weken twee keer per week van 10.00 tot 16.00 uur les. In totaal zijn dit 12 lesuren per week.

De jaaropleiding The Allround Hairstylist gaat op de volgende data van start:

Alkmaar
22 augustus 2022 (maandag en donderdag)
Amsterdam 23 augustus 2022 (dinsdag en vrijdag)
Arnhem 22 augustus 2022 (maandag en vrijdag)
Eindhoven 24 augustus 2022 (woensdag en donderdag)

De lesstof is logisch opgebouwd: de volgorde van de onderwerpen die aan bod komen, is afgekeken uit de praktijk. De praktijktrainingen beginnen veilig, met werken op oefenhoofden met echt haar. Al snel ga je aan de slag met knippen, kleuren en stylen van échte modellen. Daarnaast krijg je gastlessen van educators die gespecialiseerd zijn in hun eigen vakgebied. Zo weet je zeker dat je lesstof precies aansluit bij de praktijk.

Deze onderwerpen komen allemaal aan bod tijdens de opleiding:

 • Hair and scalp fundamentals
 • Essential cutting techniques
 • Hair colouring basics
 • styling, blowdrying and finishing
 • Communication and advice skills
 • Men's grooming
 • Classic updo's and braiding
 • Personal branding

Het lesgeld voor de opleiding The Allround Hairstylist bedraagt € 7.994,-. De opleidingskosten zijn inclusief een professionele materialenkit (t.w.v. € 950,-) en de opleiding is vrijgesteld van btw (wegens CRKBO-registratie). Je kunt het lesgeld ook in 3, 6 of 12 termijnen betalen. Bij inschrijving betaal je € 250,- administratiekosten.

Wil je meer weten over The Allround Hairstylist-opleiding? Kom dan naar een infoavond! Op de infoavond krijg je alles te horen over de opleiding, kun je je vragen stellen en ontmoet je de manager van de haaropleidingen. Check hier alle locaties en data.

Je kunt de infoavond ook online bekijken en tijdens deze presentatie je vragen via de chat stellen.

Weet je nog niet zeker of je langs wilt komen en wil je eerst meer informatie? Bekijk dan hier de brochure of stel je vraag door te bellen naar 020-3122060.

Boek snel en gemakkelijk onze opleiding The Allround Hairstylist:
1. Klik op de ‘Schrijf je in’-button.
2. Selecteer de gewenste startdatum met de juiste locatie en eventuele extra’s, zoals een uitbreiding van je lespakket of extra benodigdheden.
3. Vul je factuur- en studentgegevens in.
4. Betaal via iDEAL of Bancontact.
5. Je ontvangt een mail met daarin de bevestiging van je inschrijving en een uitnodiging voor een matchingsgesprek. Tijdens het matchinggesprek kijken we of je de juiste motivatie hebt om te starten bij B Academy Hair. Dit is dus bepalend voor je toelating. We laten maximaal 16 studenten per schooljaar toe.
6. Je matchingsgesprek!
7. We informeren je per mail of je wel/niet bent toegelaten. Pas na deze stap ben je definitief ingeschreven en is je plekje gereserveerd voor het komende studiejaar.
8. Welkom bij B Academy! Je toekomst begint hier!

Oeps! Het kan zijn dat de bevestiging van je inschrijving in je spam is terechtgekomen… Niet ontvangen? Geef ons een belletje en we zorgen ervoor dat je bevestiging alsnog ontvangt.

Dit is de opleiding voor jou als...

 • checkJe nog geen ervaring hebt als kapper en snel veel wilt bereiken
 • checkJe droomt van succesvolle carrière als haarstylist
 • checkJe barstensvol creativiteit zit en/of dat graag wilt ontwikkelen

"Je leert zo ontzettend veel in dit jaar! Je verspilt geen tijd aan gedateerde lesstof, zoals permanenten, dat vond ik fijn. Daarnaast leer je echt creatief en out of the box te denken."

Esther

Esther

The Allround Hairstylist Amsterdam

"Er is een fijne sfeer aanwezig op school. De educators geven ons de juiste ondersteuning, maar er is ook altijd tijd voor gezelligheid. Ook in de salon merk ik dat ik vanuit B Academy een ijzersterke basis meekrijg!"

Daniëlla

Daniëlla

The Allround Hairstylist Alkmaar

"Bij B Academy word ik kapster, en na jaren in de zorg, voel ik mij nu eindelijk helemaal mezelf! Door de supermooie mensen binnen het team, leer je op alle vlakken het beste uit jezelf te halen!"

Valéry

Valéry

The Allround Hairstylist Arnhem

Klaar om je in te schrijven?

Laten we van start gaan met jouw The Allround Hairstylist avontuur!

Betaalopties

Optionele producten