Allround Hair

Hair Academy for creatives

De opleiding The Allround Hairstylist van B Academy Hair is de allerbeste plek om je carrière als kapper te starten. Na slechts 40 lesweken heb je alle kennis van een ijzersterke basiskapper in huis, ben je op de hoogte van de laatste trends en heb je een eigen signature in haarcreaties ontwikkeld. Door ons exclusieve lesmateriaal in combinatie met de zeer praktijkgerichte lessen doe je veel ervaring op en zet je een supersterke basis neer. 

De kortste weg naar een succesvolle carrière in de kappersbranche

B Academy Hair biedt branche-erkende kappersopleidingen met een hoog slagingspercentage aan. In onze basisopleiding The Allround Hairstylist word je op hetzelfde niveau als de mbo niveau 3+ kappersopleiding opgeleid, maar dan in minder dan 1 jaar én in de meest creatieve omgeving die je je kunt wensen. Onze studenten zijn door het hoge niveau en de goede reputatie van B Academy Hair erg gewild op de arbeidsmarkt. De kans is dus groot dat jij al een baan hebt, voordat jij je opleiding aan B Academy Hair afrondt!

Tijdens de opleiding

We nemen je 40 weken lang mee in de wondere wereld van het kappersvak. Je wordt opgeleid door gepassioneerde educators die werkzaam zijn in het vak, zodat jij altijd de laatste technieken aangeleerd krijgt. Geen fan van theorie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Kapper zijn is ambachtswerk waarin jij je eigen visie en creativiteit kwijt kunt. Wij leren je het beste uit jezelf te halen op een hoog vaktechnisch niveau.

Tijdens The Allround Hairstylist word je uitgebreid getraind in de essentiële basistechnieken op het gebied van knippen, kleuren, stylen en opsteken. Ook ontwikkel je je communicatieve vaardigheden en wordt er aandacht besteed aan het geven van advies. Deze lessen kun je goed gebruiken wanneer je in een salon aan de slag gaat of aan het werk gaat als zelfstandig ondernemer.

Na de opleiding

Bij B Academy Hair leer je veel meer dan alleen de technieken. Na het afronden van The Allround Hairstylist ben je communicatief sterk, oplossingsgericht en zelfbewust. De basis heb je in the pocket! Nu kun je je verder ontwikkelen om bijvoorbeeld aan het werk te gaan als salonhaarstylist, ondernemer, product firma ambassadeur of session haarstylist (backstagewerk). Het is volledig aan jou wat je uit je opleiding haalt. Wij helpen je met het ontdekken ervan!

Vervolgmogelijkheden

Wil je je skillset verder ontwikkelen? Je kunt doorgroeien met onze vervolgopleiding The Amazing Hairstylist. Na het afronden van de kappersopleidingen bij B Academy Hair heb je alle vaardigheden in huis om van je kapperscarrière een groot succes te maken!

Belangrijke info

Tijdens The Allround Hairstylist krijg je gedurende 40 weken, 2 dagen per week, les. Een lesdag duurt van 10.00 tot ongeveer 16.00 uur. 

De jaaropleiding The Allround Hairstylist gaat op de volgende datums van start:

Alkmaar: 4 september 2023 (maandag en donderdag)
Amsterdam: 6 september 2023 (woensdag en vrijdag)
Arnhem: 4 september 2023 (maandag en dinsdag)
Eindhoven: 7 september 2023 (donderdag en vrijdag)

De lesstof is logisch opgebouwd: de volgorde van de onderwerpen die aan bod komen, is afgekeken uit de praktijk. De praktijktrainingen beginnen veilig, door het werken op oefenhoofden met echt haar. Al snel ga je aan de slag met het knippen, kleuren en stylen van échte modellen. Daarnaast krijg je gastlessen van educators die gespecialiseerd zijn in hun eigen vakgebied. Zo weet je zeker dat je lesstof precies aansluit bij de praktijk.

Deze onderwerpen komen allemaal aan bod tijdens de opleiding:

  • Hair and scalp fundamentals
  • Essential cutting techniques
  • Hair colouring basics
  • Styling, blowdrying and finishing
  • Communication and advice skills
  • Men's grooming
  • Classic updo's and braiding
  • Personal branding

Het lesgeld voor de opleiding The Allround Hairstylist bedraagt €8.994,-. De opleidingskosten zijn exclusief een professionele materialenkit (á €1.094,-). De opleiding is vrijgesteld van btw (vanwege onze CRKBO-registratie). Je kunt het lesgeld ook in 3, 6 of 12 termijnen betalen. Bij inschrijving betaal je €250,- inschrijfgeld. Dit wordt van de opleidingskosten in mindering gebracht. 

Wil je meer weten over The Allround Hairstylist-opleiding? Kom dan naar een infoavond! Op de infoavond krijg je alles te horen over de opleiding, kun je je vragen stellen en ontmoet je de manager van de haaropleidingen. Check hier alle locaties en data.

Je kunt de infoavond ook online bekijken en tijdens deze presentatie je vragen via de chat stellen.

Weet je nog niet zeker of je langs wilt komen en wil je eerst meer informatie? Stel je vraag door te bellen naar 020-3122060 of ons een appje sturen via 06-47306826 (maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur).

Boek snel en gemakkelijk onze opleiding The Allround Hairstylist:
1. Klik op de ‘Schrijf je in’-button.
2. Selecteer de gewenste startdatum met de juiste locatie en eventuele extra’s, zoals een uitbreiding van je lespakket of extra benodigdheden.
3. Vul je factuur- en studentgegevens in.
4. Betaal via iDEAL of Bancontact.
5. Je ontvangt een mail met daarin de bevestiging van je inschrijving en een uitnodiging voor een matchingsgesprek. Tijdens het matchinggesprek kijken we of je de juiste motivatie hebt om te starten bij B Academy Hair. Dit is dus bepalend voor je toelating. We laten maximaal 16 studenten per schooljaar toe.
6. Je matchingsgesprek!
7. We informeren je per mail of je wel/niet bent toegelaten. Pas na deze stap ben je definitief ingeschreven en is je plekje gereserveerd voor het komende studiejaar.
8. Welkom bij B Academy! Je toekomst begint hier!

Oeps! Het kan zijn dat de bevestiging van je inschrijving in je spam is terechtgekomen… Niet ontvangen? Geef ons een belletje en we zorgen ervoor dat je bevestiging alsnog ontvangt.

"Je leert zo ontzettend veel in dit jaar! Je verspilt geen tijd aan gedateerde lesstof, zoals permanenten, dat vond ik fijn. Daarnaast leer je echt creatief en out of the box te denken."

Esther

Esther

The Allround Hairstylist Amsterdam

"Er is een fijne sfeer aanwezig op school. De educators geven ons de juiste ondersteuning, maar er is ook altijd tijd voor gezelligheid. Ook in de salon merk ik dat ik vanuit B Academy een ijzersterke basis meekrijg!"

Daniëlla

Daniëlla

The Allround Hairstylist Alkmaar

"Bij B Academy word ik kapster, en na jaren in de zorg, voel ik mij nu eindelijk helemaal mezelf! Door de supermooie mensen binnen het team, leer je op alle vlakken het beste uit jezelf te halen!"

Valéry

Valéry

The Allround Hairstylist Arnhem

Klaar om je in te schrijven?

Laten we van start gaan met jouw The Allround Hairstylist avontuur!

Betaalopties

Optionele producten

CRKBO geregistreerd

CRKBO geregistreerd

B Academy is een CRKBO-geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Onze onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen en cursussen vrijgesteld van btw.