Veelgestelde Vragen

Omdat B Academy een particulier opleidingsinstituut is, kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering of een OV-jaarkaart

Ja, aan onze opleidingen zitten geen leeftijdsgrenzen. In de klassen zitten daarom ook mensen van alle leeftijden, wat het heel gezellig maakt!

Bij B Academy ontvang je aan het einde van jouw opleiding een eindcertificaat (geen diploma). Dit certificaat is enorm gewaardeerd in de kappersbranche en de naam B Academy staat hoog aangeschreven. Het eindcertificaat is in de kappersbranche en voor salons veel waard, waardoor de meeste van onze studenten al een baan hebben gevonden voordat zij afstuderen.

Nee, om de opleiding The Allround Hairstylist te volgen heb je geen ervaring nodig. Voor The Amazing Hairstylist moet je The Allround Hairstylist of een andere kappersopleiding hebben afgerond.

Nee, je bent niet verplicht om stage te lopen. Er wordt door B Academy wel sterk aangeraden om twee tot drie dagen per week ervaring op te doen in een salon door middel van stage/werk. Zo kun je alles wat je leert vaker in de praktijk toepassen en meer oefenen.

Er zitten maximaal 16 studenten in een klas. Zo kunnen we er zeker van zijn dat iedereen de persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt die hij of zij verdient.

Je hebt ongeveer twee uur zelfstudie per week. Deze uren zijn bedoeld om bijvoorbeeld theorie door te nemen of bepaalde technieken te oefenen.

Ben je nog geen 18 jaar en niet in het bezit van een startkwalificatie (bijvoorbeeld een havodiploma)? Vraag dan samen met je ouders/verzorgers een vrijstelling aan van de kwalificatieplicht bij de leerplichtambtenaar in de gemeente waar je woont.

Ja, in principe moet je zelf je modellen regelen. Wel hebben we per locatie een besloten Facebookpagina waar je gebruik van kunt maken. Hier zijn mensen die model willen zitten lid van geworden. Je mag via deze weg dus ook je modellen zoeken.

Nee, omdat B Academy een particuliere opleiding is, zijn wij niet verplicht om deze vakken te geven. Daarom richten wij ons alleen écht op de ambacht van het kappersvak. Je krijgt dus alleen theorie waar je wat aan hebt en het overgrote deel van de tijd ben je lekker bezig met oefenen! Hier leer je namelijk het meeste van.

Ja, het lesgeld is een “all-inclusive”. Dit betekent dat er een werkkit bij het lesgeld inzit (je kunt tegen een meerprijs wel voor een uitgebreidere werkkit kiezen). Ook zijn de opleidingskosten inclusief het gebruik van care- en stylingproducten, kleurproducten, materialen, lesboek, examengeld en de eindopdracht!

Infoavonden

Denk jij erover om een jaaropleiding bij B Academy Hair te volgen? Meld je dan nu aan voor een (online) infoavond. We vertellen je tijdens deze avond uitgebreid over al onze opleidingen.